NIEUWE CAO90/4

 

Op 22 februari werd er een nieuwe CAO in het kader van bonusplannen afgesloten. Deze nieuwe CAO roept enkele wijzigingen in het leven wanneer het gaat om doelstellingen inzake welzijn en/of mobiliteit.

Wat betekent dit?

We lijsten de concrete wijzigingen graag voor jou op:

  • Indien je als werkgever voorziet in een doelstelling met betrekking tot welzijn, dan ben je verplicht het GP en JAP (globaal preventieplan en jaaractieplan) toe te voegen aan jouw bonusplan. Voorheen volstond het om te melden dat er een preventieplan bestond in de organisatie maar nu dien je dus effectief de beide plannen toe te voegen en te bezorgen aan de griffie.
  • Indien je als werkgever voorziet in een doelstelling inzake mobiliteit, dien je je ertoe te verbinden (op erewoord) dat werknemers een fietsvergoeding ontvangen voor woon-werkverkeer met fiets.
  • Er zijn nieuwe modelformulieren beschikbaar! Je kan ze raadplegen via www.werk.be.

Ingang nieuwe wijzigingen

De nieuwe wijzigingen gaan in na de overgangsperiode die loopt tot en met 1 juni 2022. Tot 1 juni 2022 kan je dus nog gebruik maken van de oude modeldocumenten.

Herinnering

De reeds gekende deadline(s) blijven aan de orde! Wees dus snel als je nog een bonusplan wenst in te dienen. Bonusplannen die betrekking hebben op 2022 moeten uiterlijk 30 april 2022 bij de griffie worden neergelegd.

 
Vragen hierover of wil je weten wat de randvoorwaarden zijn? Bel ons of mail ons via [email protected]. We helpen je graag verder.