Blog

Bij de start van een nieuw jaar hoort natuurlijk ook de afsluiting van het oude jaar. Daarom krijg je binnenkort weer een aantal documenten opgestuurd over 2019. Sommige van deze documenten moet je als werknemer zelf bijhouden, andere moet je doorgeven aan je werknemers en nog andere zijn dan weer voor je boekhouder bestemd. Benieuwd over welke documenten het gaat en wat je hier juist mee moet doen? Lees dan snel verder!

 

Medewerkers motiveren en gemotiveerd houden is iets waar vrijwel iedere onderneming mee bezig is. Gemotiveerd personeel staat immers gelijk aan goede resultaten. Woon-werkafstand, een aangename werkplek, interessante job inhoud, toffe collega’s,… spelen hierbij een belangrijke rol, maar we moeten het niet onder stoelen of banken steken: het loon blijft een belangrijk element. Met de winstpremie kan je je werknemers een extra financieel duwtje in de rug geven.

Met de feestperiode in zicht, denk je er misschien over na om je werknemers nog wat extra in de watten leggen en hen te voorzien van een leuk presentje. Cadeautjes, een aanslag op de loonbrief? Wist je dat alle cadeautjes die je aan je werknemers geeft, eigenlijk...