Blog

Ook deze maand blijft Corona een van de hoofdgespreksonderwerpen binnen de meeste ondernemingen. Veel werknemers zitten met vragen over hoe corona hun vakantie zal beïnvloeden, terwijl werkgevers zich afvragen hoe ze gepast reageren op werknemers die toch hun reis naar risicogebieden willen voortzetten. Daarnaast veranderen de steunmaatregelen ook nog eens om de haverklap en is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Maar, geen paniek, we hebben voor jou een overzicht gemaakt van alle steunmaatregelen waarvan jij deze maand(en) nog gebruik kunt maken. Deze info is echter onder voorbehoud en onderhevig aan nieuwe wijzigingen van onze overheid!

De consumptiecheque werd begin juni in het leven geroepen door de federale overheid. Via deze cheque wenst men medewerkers in België extra koopkracht te schenken én aan te moedigen om te genieten van horeca, cultuur en sport. Tegelijkertijd beoogt men zo de relance van laatstgenoemde economische sectoren een duwtje in de rug te geven. Deze extralegale postcorona-maatregel staat ook wel bekend om de Coronacheque of Horecacheque. Het gaat meer specifiek om een uitzonderlijke cheque van maximaal € 300. Lees verder voor meer informatie.

Stilaan komt de lockdown tot een einde en starten heel wat sectoren en bedrijven terug op. Terwijl aanwervingen in de voorbije maanden even on hold werden gezet, zal er nu weer volop nood zijn aan nieuwe werkkrachten. In dit blogartikel geven we je enkele tips mee om opnieuw vlot te rekruteren in tijden van Corona!

Sinds de versoepeling van de maatregelen op 8 juni 2020 is telewerk niet meer verplicht, maar sterk aangeraden. Dit heeft tot gevolg dat werknemers mondjesmaat terug naar kantoor gaan. Een grote groep werknemers blijft echter nog steeds (eventueel gedeeltelijk) thuiswerken. Hoe kan je als werkgever hiermee verder aan de slag? Lees het hieronder verder in onze blog!

Zoals je wellicht weet, mag een jobstudent maximaal 475 uren per kalenderjaar werken aan verminderde sociale bijdragen.  Maar om de druk in bepaalde sectoren tijdens deze Coronacrisis beter te kunnen opvangen, is er beslist dat de uren die een student werkt tussen 1 april en 30 juni 2020 niet worden meegeteld in dit jaarlijkse contingent van 475 uren! Lees de uitgebreide uitleg over jobstudenten in het Corona tijdperk in deze blog.

Je werknemer heeft tijdens deze coronacrisis moeilijkheden met de opvang voor zijn kind(eren) jonger dan 12 jaar of zijn kind met een handicap? Dan is het ingevoerde corona-verlof misschien wel dé oplossing. Ontdek in dit artikel alles over dit corona-verlof!