Blog

Zoals je wellicht weet is het fiscaal gunstig om voor maaltijdcheques te kiezen als aanvulling op je loon. Maar heb je je de vraag al gesteld of het wel altijd mogelijk is om jezelf als zaakvoerder maaltijdcheques uit te keren?  In deze blog leggen we uit aan welke voorwaarden je als zaakvoerder moet voldoen om jezelf maaltijdcheques uit te keren.

De corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven in een moeilijke financiële situatie zijn terechtgekomen. Dikwijls gebeurde dit ten gevolge van de 'exploitatie'-beperkingen door de opgelegde maatregelen. Daarom roept Vlaanderen een premie in voor de bedrijven waarvan de omzet in augustus en september 2020 met minstens 60% is gedaald. Is je omzet met minstens 60% gedaald? Lees dan zeker verder en kom meer te weten over het Vlaams Beschermingsmechanisme!

Bedrijven die door de coronacrisis financiële problemen hadden, hebben voor de betaling van de RSZ-bijdragen van het eerste en het tweede kwartaal van 2020 uitstel gekregen tot 15 december 2020. Maar voor de bedrijven die hiervan gebruik maakten, wordt het vierde kwartaal natuurlijk extra zwaar… Om dit probleem aan te pakken is het 'corona-RSZ-afbetalingsplan' in het leven geroepen. Wil je weten wat dit precies inhoudt? Lees dan zeker verder!

Zoals je al in een vorige blogpost kon lezen, verandert er vanaf 1 september heel wat aan de regels rond economische werkloosheid. Hierdoor kan je, bij overmacht door COVID-19, mogelijks geen gebruik meer maken van de vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid. Geen zorgen: werknemers in quarantaine kunnen voortaan wél een beroep doen op tijdelijke werkloosheidsuitkeringen wegens klassieke overmacht.

Versoepeling Vlaams opleidingsverlof Omwille van corona heeft onze Vlaamse regering beslist om het opleidingsverlof tijdelijk aan te passen. Dit betekent dat sommige voorwaarden tijdelijk werden versoepeld. De versoepelingen kunnen ingeroepen worden door alle erkende opleidingsverstrekkers. We lijsten enkele versoepelingen graag op: Het gebruik maken van blended learning is...