Circulaire brengt duidelijkheid inzake thuiswerk

De fiscus brengt via haar nieuwe circulaire extra verduidelijking in de werkgeverstussenkomst bij thuiswerk. Deze treedt vanaf 1 maart in werking en is dus onmiddellijk van belang!

Wat is thuiswerk nu eigenlijk?

  • Wanneer je werknemer één werkdag per week werkt of op structurele en regelmatige basis zijn normale werkzaamheden thuis uitvoert heeft deze recht op een thuiswerkvergoeding. Het kan gaan over één volledige werkdag, twee halve dagen of meerdere dagen enkele uren per week.

De thuiswerkvergoeding en de internetvergoeding

  • De forfaitaire kantoorvergoeding van 129.48 euro per maand is voor de maanden april, mei en juni 2021 verhoogd tot een maximum van 144.31 euro per maand.
  • Voor het professioneel gebruik van je eigen internet en eigen computer is er een forfait van een maximum van 20 euro per maand.

What’s new?

Vanaf 1 maart mogen we de reeds gekende vergoeding cumuleren met onderstaande vergoedingen:

  • Een forfaitaire vergoeding van 5 euro per maand / per item met een max. van 10 euro bij het professioneel gebruik van een eigen scherm, printer of scanner;
  • Terugbetaling van kantoormeubilair en/of computermateriaal dat je werknemer zelf aankoopt. Deze tussenkomst blijft echter beperkt tot één keer per 10 jaar voor de aankoop van een bureaustoel, – tafel of – kast; één keer per 5 jaar voor de aankoop van een functionele bureaulamp en één keer per 3 jaar voor de aankoop van een tweede scherm, een printer/scanner, een klavier, een muis, een headset en/of specifieke apparatuur nodig voor personen met een handicap;
  • Terbeschikkingstelling van kantoormeubilair en/of computermateriaal.

Deze items zijn broodnodig voor een goede uitvoering van het overeengekomen werk.

Uiteraard ben je als werkgever niet verplicht om deze forfaitaire kantoorvergoedingen toe te kennen.

Meer info hierover? Aarzel niet om onze hr experten te contacteren via [email protected].