Corona op school of in de crèche...? Wat nu?!

Corona op school of in de crèche

Je maakt het liever niet mee… Corona op school of in de crèche van je kind. Wat als dit voor één van je werknemers werkelijkheid wordt? Wat dient er in dit geval te gebeuren? Ontdek hieronder wat mogelijk is!

Vanaf 1 oktober is het zo dat ouders die, omwille van een kind in quarantaine, thuis dienen te blijven, op het systeem van de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht kunnen rekenen wanneer thuiswerk niet mogelijk is. Ouders die hun kind immers niet naar school, naar de crèche of alternatieven kunnen brengen omwille van quarantaine zijn genoodzaakt zelf thuis te blijven tijdens de duur van deze quarantaineperiode.

Corona op school of in de crèche: wat nu?

Belangrijk is uiteraard dat de werknemer in eerste instantie met de werkgever een oplossing probeert te zoeken die de continuïteit van het werk niet in de weg staat (bv. telewerken, resterend verlof opnemen, …). Als er echter geen enkele andere mogelijkheid is, kan de werknemer beroep doen op de tijdelijke werkloosheid Corona. In dit geval ontvangt de werknemer een werkloosheidsuitkering die overeenkomt met 70 procent van het loonplafond. Wanneer de werkgever van deze werknemer een hard getroffen werkgever (sector of onderneming) is, dient er een supplement van 5.63 euro betaald te worden per werkloosheidsdag.

Is er bij je kind op school of in de crèche corona vastgesteld? Geen zorgen! We staan je graag bij met raad en advies. Heb je hierover nog specifieke vragen, dan kan je steeds contact opnemen met onze HR experts.

Tags: