Je trouwt… proficiat!

En mogelijk krijg je van je werkgever ook nog een leuk cadeautje ?

Kan je als werkgever een huwelijkspremie geven?

Ja hoor, wanneer je werknemer trouwt of wettelijk gaat samenwonen, kan je als werkgever hiervoor een geschenk in de vorm van een premie geven. Een mooie attentie voor je werknemers en supervoordelig tot 245 euro voor jou als werkgever!

Waarom zou je zo’n premie geven?

Wanneer de premie die je betaalt aan je werknemer niet meer bedraagt dan 245 euro wordt het gezien als een “sociaal voordeel”.  Concreet betekent dit dat:

  • er geen RSZ bijdragen op verschuldigd zijn
  • het niet belastbaar is voor je werknemer
  • het fiscaal aftrekbaar is voor jou als werkgever

 

Let wel: je moet wel duidelijk maken dat het om een premie voor huwelijk of wettelijk samenwonen gaat en niet om een gewone premie.  En je mag zeker niet over het maximum van dit bedrag gaan, want dan betaal je RSZ en belastingen.

Leuk meegenomen: de premie kan ook als echt cadeau ter waarde van een maximum bedrag van €245.

Maar… de premie is wel een collectief voordeel!

Dit wil zeggen dat je de premie moet toekennen aan elke werknemer die huwt of wettelijk gaat samenwonen. Daarom kan je best de voorwaarden goed omschrijven waaraan je werknemers moeten voldoen om recht te hebben op deze premie.

In een interne nota zou je dus bijvoorbeeld kunnen vastleggen:

  • welke anciënniteitsvoorwaarde van toepassing is (bv. je werknemer moet minstens 1 jaar bij jouw werken om recht te hebben op de premie)
  • de administratie waaraan de werknemer moet voldoen om de premie aan te vragen (bv. bewijs van wettelijk samenwonen, gehuwd zijn,…binnen brengen,…)
  • wat met meerdere huwelijken, meerdere keren wettelijk samenwonen

 

Vragen hierover? Bel ons of mail ons via [email protected]. We helpen je graag verder.