De werkbaarheidscheque wordt verlengd

Werkbaar werk creëren geeft een absolute win-win situatie. Werknemers blijven immers langer met goesting werken en organisaties kunnen rekenen op gedreven, competente en productieve werknemers.

De werkbaarheidscheque wordt verlengd

De Vlaamse regering en Vlaamse sociale partners hebben in het verleden de werkbaarheidscheques gelanceerd om zo de organisaties uit de profit sector en non-profitsector te ondersteunen en te versterken op het vlak van wendbaar werk. Het doel van deze subsidie is dan ook om meer mensen aan de slag te hebben én te houden in gemiddeld langere loopbanen. Deze cheque geeft je de mogelijkheid om een meting of scan aan te kopen om de werkbaarheidsgraad in jouw organisatie in kaart te brengen en/of begeleiding in te kopen bij het uitvoeren van een scan/meting.

Daarnaast kan je ook advies, begeleiding én zelfs opleiding aankopen, waarbij uiteraard steeds aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van jouw medewerkers.

Wanneer kan je dit aanvragen?

Je kan de cheque aanvragen van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021 en deze is geldig voor een periode van maximaal 6 maanden.

Subsidieplafond

De subsidie heeft een maximum tussenkomst voorzien van 10.000 euro per organisatie over een periode van 3 jaar of tot de middelen op jaarbasis zijn uitgeput.

De organisatie moet een minimale private cofinanciering voorzien van 40% van de totale subsidiabele kost in de periode van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021.  Dat is dus een belangrijke kanttekening!

Verhoging KMO-Portefeuille

Ook hebben de Vlaamse Regering en Vlaamse sociale partners tijdelijk de KMO-portefeuille verhoogd om zo alle KMO’s te ondersteunen en te versterken op het vlak van wendbaar werk. Het is tijdelijk verhoogd met een maximum van 5.000 euro in het specifiek jaar dat het plafond bereikt werd.

KMO’s die op jaarbasis het plafond van 7.500 euro bij KMO-Portefeuille hebben bereikt komen met andere woorden ook nog in aanmerking voor extra subsidie als ze voldoen aan de voorwaarden.

Meer info hierover? Aarzel niet om onze hr experten te contacteren via [email protected].