Software om je kandidaten af te wijzen? NO GO

Steeds meer en meer recruiters en headhunters maken gebruik van specifieke software die cv’s automatisch screent door middel van innovatieve algoritmen.

Deze software maakt het searchen en screenen van kandidaten veel efficiënter en minder tijdrovend.

Het meteen afschrijven van kandidaten die niet in aanmerking komen voor de vooropgestelde baan kan volledig automatisch gebeuren… Maar is dit wel zo oké? Neen!  Net dit afschrijven van kandidaten strookt niet met de Europese privacyrichtlijnen.

Volgens de richtlijn mag enkel een fysieke persoon een kandidaat afwijzen.  Zelfs als de kandidaat toestemming heeft gegeven voor een automatische verwerking van zijn gegevens.Wij, van Talent4People, zijn gelukkig al jaar en dag voorstander van het persoonlijk af te schrijven van je kandidaten. Dat kan via mail of telefoon én vaak zelfs beiden!  Zo kan je gerichte feedback meegeven waarom hij/zij niet weerhouden is. Dit is niet alleen persoonlijker en menselijk, maar je kan als recruiter zo ook echt je steentje bijdragen in de loopbaan van je kandidaat. Elke tip kan waardevol zijn. Ook voor het zoeken naar de juiste kandidaat op de juiste plaats kiezen wij ervoor om geen gebruik te maken van deze software.  Enkel een CV zegt immers niet alles over een kandidaat en net door in gesprek te gaan kan je peilen naar wie de kandidaat echt is.  We leggen onze focus op de persoonlijkheid, de normen en waarden van de kandidaat en zijn/haar motivatie of drijfveren.

Zo zorgen we altijd voor het juiste talent op de juiste plaats.

 

Heb je hier nog vragen over? Of heb je een vacature die moeilijk ingevuld geraakt? Neem dan zeker even contact met ons op en dan kijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen.