De fiscaal meest ideale eindejaarscadeautjes

De fiscaal meest ideale eindejaarscadeautjes

Het einde van 2020 is in zicht, tijd dus om je personeel en zakenrelaties te bedanken voor hun harde werk en inzet van het afgelopen jaar. Op zoek naar de fiscaal meest ideale eindejaarscadeautjes? Wij lijsten ze graag voor je op in deze blogpost!

Het geven van eindejaarscadeaus aan zakenrelaties is vrij eenvoudig: alle geschenken onder de €125 (inclusief btw) zijn namelijk voor de helft fiscaal aftrekbaar. Bovendien worden je zakenrelaties hier niet privé op belast. Opgelet! Wil je de btw graag recupereren? Dan blijf je best onder de €50 (exclusief btw), want alles daarboven zorgt ervoor dat je de btw-recuperatie volledig verliest. Hou wel rekening met het feit dat bij sterke dranken en diensten (zoals filmtickets) de btw nooit te recupereren valt. Geen zorgen: wijn en champagne vallen niet onder sterke drank, en vormen dan ook het ideale eindejaarscadeautje.

Ook voor de eindejaarsgeschenken voor je personeel blijf je best onder de €50 (exclusief btw), per werknemer en per jaar. Wil je graag een cadeau geven dat voor 100% aftrekbaar is en waarop je personeel niet wordt belast? Kies er dan eentje uit onder de €40, inclusief btw. Het telt dan als een sociaal voordeel, en geef je naar aanleiding van een speciale gelegenheid, zoals kerst, nieuwjaar of een verjaardag. Let er wel op dat het bedrag van €40 voor het volledige jaar telt, en dat je deze grens best niet overschrijdt. Indien je wel boven de €40 zou zitten, dan is de volledige kost niet langer aftrekbaar. Extra tip: voor werknemers met kinderen wordt deze grens verhoogd met €40 per kind!

Heb je, na het lezen van deze blogpost, toch nog twijfels over het geven van de fiscaal meest ideale eindejaarscadeautjes? Aarzel dan niet en neem even contact met ons op. Wij wensen je alvast een prachtige eindejaarsperiode toe!

Tags: