Vrijstelling van bedrijfsvoorheffing voor jonge werknemers

Vrijstelling van bedrijfsvoorheffing voor jonge werknemers

Onder bepaalde voorwaarden kan je een beroep doen op de vrijstelling van bedrijfsvoorheffing voor jonge werknemers, in het vierde kwartaal van 2020. Benieuwd naar deze interessante vrijstelling? Lees dan snel verder!

Het kan met andere woorden interessant zijn, voor jou als werkgever, om een jonge werknemer onder je vleugels te nemen. Uiteraard zijn er enkele voorwaarden verbonden aan deze vrijstelling van bedrijfsvoorheffing, die we graag voor jou opsommen.

De voorwaarden voor een vrijstelling van bedrijfsvoorheffing voor jonge werknemers

Graag een jonge werknemer aannemen en gebruikmaken van deze vrijstelling? Om ervoor te zorgen dat het loon van een jonge werknemer in Q4 2020 vrijgesteld is van bedrijfsvoorheffing, dien je deze belangrijke voorwaarden in acht te nemen:

  1. De aanwerving van de jonge werknemer situeert zich in oktober, november of december van dit jaar (2020).
  2. De belastbare bezoldiging van de jonge werknemer ligt onder de 3400 euro per maand.
  3. De jonge werknemer voldoet aan de definitie van jonge werknemer conform artikel 36 §1 van het KB houdende de werkloosheidsreglementeringen de dato 25/11/91.

Heb je hierover nog vragen of ben je niet zeker of jouw jonge werknemer hiervoor in aanmerking komt? Of heb je nog andere vragen omtrent het aannemen en verlonen van jonge werknemers? Dan staan we graag voor je klaar. Neem zeker eens een kijkje op onze contactpagina, en aarzel niet om ons te benaderen met je vragen!

Tags: