Stagebonus voor ondernemingen die leerplek aanbieden

Op vrijdag 23 april 2021 verleende onze Vlaamse Regering haar definitieve GO voor wat betreft de tijdelijke verhoging en verruiming van de reeds bestaande stagebonus. Dit geldt voor het schooljaar 2020-2021.

Om ondernemingen te stimuleren om leerplekken aan te bieden heeft de regering beslist om de stagebonus éénmalig uit te breiden en te verhogen. Deze maatregel kadert in het plan ‘Alle Hens Aan Dek’ en is mede mogelijk gemaakt door de steun van ESF.

Wat is een stagebonus?

Dit is een premie voor elke werkgever die een vestigingsplaats in het Vlaams Gewest heeft en die jongeren opleidt of tewerkstelt in het kader van duale of alternerende opleiding.

Per schooljaar wordt deze éénmaal betaald per tewerkgestelde jongere met een maximum van drie keer per jongere. De eerste twee toekenningen bedragen 500€ en bij de derde toekenning is dit maar liefst 700€. Enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen:

  • Op 1 september van het desbetreffende schooljaar is de jongere jonger dan 18 jaar. Deze voorwaarde vervalt na de eerste aanvraag;
  • Het gaat over een alternerende opleiding (OAO, SAO of deeltijdse arbeidsovereenkomst);
  • De stage moet minstens 3 maanden duren;
  • De stage vindt plaats bij een werkgever in het Vlaams Gewest.

What’s new? 

Voor het schooljaar 2020-2021 kan er nu een aanvullende stagebonus worden toegekend aan een onderneming in het Vlaams Gewest. Bovenop de reeds bestaande stagebonus is een aanvullende stagebonus van 1000€  voorzien. De aanvraag hiervoor kan ingediend worden tot en met 31/12/2021 en vanaf het moment dat je 3 maanden iemand opleidt in je onderneming.

Let wel: Deze bonus telt niet mee voor de bepaling van het maximale aantal te ontvangen stagebonussen. Bovendien blijft ook de startbonus ongewijzigd.

Heb je vragen hierover? Aarzel niet om contact op te nemen met onze hr experten!