Versoepeling Vlaams opleidingsverlof

Versoepeling Vlaams opleidingsverlof

Omwille van corona heeft onze Vlaamse regering beslist om over te gaan tot een tijdelijke versoepeling van het Vlaams opleidingsverlof. Ontdek alle voorwaarden in deze blog!

De versoepelingen kunnen ingeroepen worden door alle erkende opleidingsverstrekkers. Check dus zeker even of jij hier recht op hebt!

Er zullen een heleboel uiteenlopende versoepelingen zijn, maar we lijsten er enkele graag voor jullie op:

  • De versoepelingen maken het gebruik maken van blended learning mogelijk. Zo kan je een combinatie maken tussen een onlineplatform én het face-to-face-aspect van de opleiding. Ideaal dus als je jezelf wil bijscholen in de lockdownperiode!
  • Virtuele contacturen worden ook erkend als contacturen, net zoals fysieke contacturen. Een blended-learningtraject omvat zo bijvoorbeeld minimaal 32 uren. Hierbij worden zowel de online uren als de fysieke klasmomenten geteld.
  • Voor de opleidingen gestart in schooljaar 2019-2020, zal het toegelaten zijn om lessen later te plannen. Hierdoor kan het zijn dat de gekozen opleiding langer zal duren dan één jaar.

Maak dus zeker en vast gebruik van deze versoepeling van het Vlaams opleidingsverlof om jezelf of je werknemers bij te scholen. Want ook tijdens de lockdown kan je dit doen!

Heb je specifieke vragen over deze versoepelingen of over mogelijke opleidingen? Aarzel dan niet, en neem snel contact op met één van onze HR experts.