Kom jij in aanmerking voor de uitbetaling van de jobbonus?

De Vlaamse overheid kent jaarlijkse een eenmalige jobbonus toe aan werkenden. Je komt hiervoor in aanmerking indien je minder dan €2.700 bruto/maand (*) verdiende in de eerste helft van 2022 of minder dan €2.900 bruto/maand (*) in de 2e helft van 2022.

(*) De aangegeven loongrenzen zijn van toepassing bij voltijdse tewerkstellingen. Ben je een deeltijdse werknemer? Dan zal je loon omgerekend worden naar een voltijdse tewerkstelling om het bedrag van de bonus te bepalen.

Om het bedrag van de jobbonus te bepalen, wordt er telkens gekeken naar de arbeidsprestaties & inkomsten van het voorgaande jaar, aldus 2022. Hoe lager de inkomsten, hoe hoger het bedrag van de bonus. Diegenen met de laagste inkomsten zullen in aanmerking komen voor een jobbonus van €600,00. Bovendien zullen de rechthebbenden dit jaar (maar ook in 2024 & 2025) + €50,00 bovenop de reguliere bonus toegekend krijgen.

TIP! Het maandelijks brutobedrag zal vanaf 2024 opgetrokken worden naar €3.000,00 en vanaf 2025 zal het brutobedrag opgetrokken worden naar €3.100,00. Op deze manier zullen meerdere personen in aanmerking komen & zal het verschil tussen werken en niet werken groter worden. Verder zal het bedrag van de jobbonus verhoogd worden naar €650,00 voor de laagste inkomens in 2024 & zelfs naar €700,00 in 2025.

 

Aanvraag jobbonus

Je hoeft geen aanvraag in te dienen voor de jobbonus, dat is gemakkelijk toch! De rechthebbenden zullen rechtstreeks door de Vlaamse overheid in kennis gesteld worden.

In de maand november zal je een brief ontvangen per post of zal je de brief kunnen terugvinden in je e-Box. Indien je de brief hebt ontvangen, zal er gevraagd worden om je rekeningnummer in te vullen op www.burgerprofiel.be moest dat nog niet gebeurd zijn.

Voor meer info inzake de jobbonus verwijzen we jou naar www.vlaanderen.be/jobbonus of contacteer onze HR-specialisten via [email protected] !

#talent4people #strategischepartner #hrpartner #advice4talent #pay4talent #search4talent #loonadministratie #ontzorger #outsourcing #hrconsultancy #opmaat #geennummer #youmatter #kleinmaarfijn