Eindejaarsgeschenken

Met de feestperiode in zicht, denk je er misschien over na om je werknemers nog wat extra in de watten leggen en hen te voorzien van een leuk presentje.

Cadeautjes, een aanslag op de loonbrief?

Wist je dat alle cadeautjes die je aan je werknemers geeft, eigenlijk als een voordeel in natura beschouwd worden? Dat wil dus zeggen dat je werknemers RSZ en bedrijfsvoorheffing moeten betalen op de boekenbon of fles champagne die jij hen schenkt.

Je kan je inbeelden dat dit voor behoorlijk wat commotie gezorgd heeft en daarom besliste de overheid om een uitzondering te maken:

Als je je houdt aan een maximumbedrag van 40 euro per werknemer, is het eindejaarscadeau toch vrijgesteld van RSZ en bedrijfsvoorheffing. Stel dat je meerdere kinderen ten laste hebt, dan mag je het zelfs ophogen met nogmaals 40 euro per kind ten laste.

Opgelet: Het cadeautje moet wel effectief ter gelegenheid van de sint, kerstmis of nieuwjaar toegekend worden. Anders gelden de gunstige voorwaarden niet!

Alternatieve cadeautips voor het eindejaar

Uiteraard zijn er nog meer opties om iets extra te geven als bovenstaande. Denk maar aan sport- en cultuurcheques, ecocheques, extra vakantiedagen, prijsvermindering bij aankoop van producten & diensten,…

The sky is the limit ALS je je houdt aan de strikte regels die hier rond van toepassing zijn.

Wil je een rondleiding in de wondere wereld van de alternatieve voordelen, neem dan zeker contact op met ons. Er zit beslist iets interessants (en kostenefficiënt) voor jou tussen! ?

Het aanbieden van fruit tijdens de donkere dagen van het eindejaar, is bijvoorbeeld trouwens de ideale manier om toch iets leuks te doen voor je werknemers en hen tegelijk een vitamineboost te bezorgen. Zeker nu in de winter allerlei exotische fruitsoorten te verkrijgen zijn, is dat wel tof! Jij als werkgever mag dit fiscaal aftrekken. Twijfel dus niet langer en bestel die heerlijke fruitmand maar… Je werknemers zullen er blij mee zijn! ?