ONZE MISSIE & VISIE

Onze missie

Talent4People biedt persoonlijke en praktische HR-hulp op maat aan, specifiek gericht op je KMO. Wij fungeren voor je bedrijf als externe personeelsdienst of ondersteunen je bestaande personeelsdienst bij grote en kleine HR-vragen, loonbeheer en werving & selectie. Wij houden hierbij steeds rekening met het globale plaatje én de specifieke eigenheid van je onderneming. We vinden het ontzettend belangrijk om je echt te kennen en gericht te helpen, maar je bepaalt zelf hoever onze ondersteuning reikt.

 

Bij Talent4People denken we graag met je mee over ideale oplossingen voor je werknemers maar ook voor jou als werkgever. Standaardantwoorden bestaan niet bij ons, wel antwoorden op maat waar zowel jij als je talent echt mee verder kunnen.

Onze visie

Als onderneming is het heel belangrijk om het totale plaatje van jouw HR-werking te bewaken. Maar dit vraagt gespecialiseerde kennis over wetgeving, loonbeheer en werving & selectie die niet altijd voorhanden is in jouw bedrijf. Tegelijk is de drempel naar HR-hulp vaak zeer hoog. Talent4People wilt de personeelswerking van je bedrijf optimaliseren door de drempel naar HR-hulp én advies zeer laag te maken. We geven praktische en persoonlijke hulp op jouw maat door volledig rekening te houden met de eigenheid van je KMO.

 

Of we nu ondersteuning aanbieden bij de zoektocht naar talent, op het vlak van je loonbeheer of bij andere grote en kleine HR-vragen, de rode draad is dat we steeds vertrekken vanuit jouw specifieke situatie als bedrijf. We willen je steeds eerlijk en onderbouwd antwoord geven op alle HR-vragen waardoor jouw organisatie en werknemer(s) zich verder kunnen ontwikkelen.

ONS TEAM

Talent4People_Petra Rubens

“Today is a perfect day to start living your dreams”

Petra Rubens

HR-Advies

“Op 2 januari 2012 besloot ik na 10 jaar HR-ervaring in internationale multinationals mijn droom waar te maken en richtte ik Talent4People op. Ik zie me daar nog zitten die 1ste dag als “zelfstandige”, aan de keukentafel met mijn nieuwe laptop, buiten mijn zelf gekochte auto voor de deur, een duidelijk beeld in mijn hoofd over Talent4People maar nog geen klanten! Een hele verandering als je als HR-manager altijd overvloedig werd beloond met een GSM, laptop, wagen, riant loon,…. van je werkgever. Maar de energie die vanaf dag 1 door mijn aderen bruiste heeft me tot op de dag van vandaag nog niet verlaten. De vele tevreden klanten die ondertussen de weg naar ons gevonden hebben, en nog elke dag vinden, zijn het levende bewijs dat dromen echt waar kunnen worden! Wat een zalig gevoel om je HR-aanpak te kunnen delen met de wereld en te zien dat je klanten hier duidelijk ook op zaten te wachten. Nog elke dag ben ik zo blij dat ik die dag in 2012 gestart ben met het leven van mijn droom!

 

Talent4People geeft persoonlijke en praktische HR-hulp op maat, specifiek gericht op KMO’s. We fungeren als jouw externe personeelsdienst of ondersteunen je bestaande personeelsdienst met grote en kleine HR-vragen, loonadministratie en werving en selectie. Hierbij houden we steeds rekening met jouw specifieke eigenheid. We vinden het ontzettend belangrijk om onze klanten echt te kennen. Geen loze woorden, maar wij zijn echt een partner voor onze klanten.

 

Ondertussen is mijn bescheiden droom van 2012 uitgegroeid tot een hele mooie werkelijkheid. Op 9 mei 2016 zijn we verhuisd naar ons moderne, nieuwgebouwde kantoor in Beverlo en vandaag is ons team uitgegroeid tot 7 getalenteerde medewerkers. Elke dag besef ik dat ik zonder hen deze droom niet had kunnen beleven en bouwen we er samen nog aan verder. Want onze klanten laten ons zo duidelijk merken dat onze aanpak gesmaakt wordt, dat er echt nood is op de markt aan onze HR-benadering. We blijven dus nog dagelijks verder dromen, hard werken en verder bouwen aan Talent4People.”

Talent4People_ Nicky Henckens

“De aanhouder wint!”

Nicky Henckens

Loonadministratie, werving en selectie

“Onze klanten zijn ondernemers met een passie voor hun job. Ze zijn expert in hun domein en stoppen hun hart en ziel hierin. Naast hun job zelf, komt er nog veel administratie en geregel op hen af waaronder de complexe wereld van de arbeidsduur, sociale wetgeving, juridische documenten die in orde moeten zijn, loonadministratie enzovoort. Voor hen is deze wereld van HR vaak een wit, onbeschreven doek.

 

Als echte partner voor mijn klanten en als “Payroll Talent” , ga ik aan de slag om samen met hen dit witte canvas in te kleuren volledig op hun maat. Ik zorg ervoor dat ze volledig op de hoogte zijn van hun rechten en plichten als werkgever of als bedrijfsleider, help hen met al hun HR-vraagstukken, adviseer hen bij alle vragen die ze hebben over hun personeel, loon,… Ook begeleid ik hen bij de opmaak van sociaal-juridische documenten zoals arbeidsovereenkomsten, arbeidsreglementen, carpolicies,… Tevens verzorg ik met heel veel passie hun maandelijkse loonadministratie. Hierbij ga ik heel proactief te werk. Ik informeer hen van te voren over mogelijke indexaties die gaan komen, wijzigingen in de wetgeving in hun van toepassing zijnde paritair comité, … Mijn klanten moeten zich hier niets van aantrekken. Ik zorg ervoor dat hun lonen volledig correct verwerkt zijn zodat zij zich kunnen focussen op hun corebusiness. Vaak krijg ik de feedback dat deze manier van werken hen de nodige rust geeft. Ik streef er echt naar om mijn klanten het gevoel te geven dat ze in veilige handen zijn en dat ze niet voor onaangename verrassingen komen te staan bij een sociale controle.

 

Verder help ik onze klanten graag om het geschikte talent voor hen te vinden. Ik ga met veel plezier en enthousiasme voor hen aan de slag en probeer in de grote pool van sollicitanten DE juiste persoon te vinden voor mijn specifieke klant. Elke dag kruisen er nieuwe werkzoekenden mijn pad, maar ik vind het belangrijk om de juiste match te vinden voor mijn klant en niet zomaar “een” kandidaat-werknemer. Ik probeer voor onze klanten echt een “zaadje” te planten, dat eens gestart bij hen zich kan ontwikkelen tot een mooie bloem op lange termijn.

 

Mijn focus ligt steeds op werken op maat van de KMO, proactief meedenken en aandacht hebben voor mogelijke kostenbesparing om zo de toch wel hoge loonkost draaglijk te maken. Er zijn veel mogelijkheden om je loonkost te optimaliseren om zo wat meer ademruimte te creëren. Ik ben er trots op dat ik de wetgeving en de bijhorende tips & tricks in het voordeel en volledig op maat van mijn klanten kan gebruiken. Elke dag kleur ik met veel plezier de witte canvassen van mijn klanten in met sprankelend HR-advies specifiek op hun maat!”

Talent4People_Elke Vermijlen

“Betrokkenheid reikt verder dan het streven naar tevredenheid.”

Elke Vermijlen

HR-Projects & HR-Administratie

“Als HR-projectmedewerker verdiep ik me in de gangbare HR-processen en HR-tools in jouw onderneming. Wat kan anders? Wat biedt ruimte tot optimalisatie? In eerste instantie luister ik naar het verhaal van de interne HR-medewerkers om een goed inzicht te verkrijgen in huidige werkwijzen, laat mijn HR-expertise borrelen om vervolgens met een aantal verbeteringsvoorstellen het overleg in te zetten. Het werken ‘op maat van de klant’ staat hierbij centraal. Onze nauwe samenwerking en persoonlijke benadering bevestigt ongetwijfeld: ‘betrokkenheid biedt meer dan het streven naar tevredenheid’.

 

Wens je je meer te concentreren op jouw corebusiness? Lijkt jouw personeelsadministratie niets meer dan een tijdrovende bezigheid? Ik maak het werk graag wat lichter voor jou: opvolgen van tijdsregistraties, rapporteringen, beheer van arbeidscontracten, opmaak van sociaaljuridische documenten, … laat het maar op me los. Ik sta je graag bij met raad en daad. Al lijkt personeelsadministratie soms wat banaal, achter ieder ‘documentje’ schuilt een verhaal.”

Talent4People_Eva Schildermans

“If you can dream it, you can do it”

Eva Schildermans

HR-projects & HR-advies

“Sinds begin februari 2019 maak ik deel uit van het team van Talent4People.   Samen met mijn collega’s wil ik ernaar streven om voor onze klanten een op maat gemaakt advies te geven op hun HR-vraagstukken en zo samen Talen4People verder te laten groeien.

 

Ik heb getracht mezelf in enkele woorden samen te vatten: creatief, duizendpoot, verzot op sociale media, hands-on, tikkeltje extravert. Ondernemend, gedreven, doorzetter, gestructureerde chaoot, kritisch. Mama van twee kinderen, partner van Koen. Gepassioneerd door HR, design, muziek, boeken en het leven.

 

Niet stilstaan, steeds vooruitgaan is zo een beetje mijn motto.

 

In de HR heb ik de voorbije 14 jaar ervaring kunnen opdoen in uiteenlopende sectoren, waardoor ik een brede en generalistische kijk heb op HR.

 

Als Senior Specialist heb ik een passie voor het werken met en voor mensen. Ik wil ervoor zorgen dat ik telkens opnieuw een meerwaarde weet te bieden aan bedrijven en hun projecten. Om samen met mijn klanten de gewenste resultaten te kunnen behalen.

 

HR is zoveel meer dan personeelsadministratie. HR krijgt een steeds belangrijkere rol bij het maken van strategische keuzes binnen bedrijven. Wil je als bedrijf werk maken van je toekomst, dan is een goed uitgewerkt en strategische HR-plan niet meer weg te denken.  Bedrijven staan voor een groot aantal uitdagingen: de zoektocht naar talenten, employer branding, mobiliteit,… HR is altijd in beweging en dat is nou net wat het zo mooi maakt.

 

Ik hou van vernieuwing en verandering, en dus vind ik het persoonlijk geweldig om in een vakgebied te mogen werken dat zich voortdurend moet ontwikkelen. Gegarandeerd nooit een saai moment en omdat je met mensen te maken hebt, levert het altijd weer fantastische verhalen op.”

Talent4People_Amanda Joris

“De dromen van vandaag zijn de ziel van morgen.”

Amanda Joris

Junior HR Consultant

“Sinds begin februari 2019 mag ik het team van Talent4People versterken. Als junior HR consultant met bakken ambitie wil ik ervoor zorgen dat klanten op en top tevreden zijn van onze service en zich met een gerust hart kunnen concentreren op wat echt telt. Loonverwerking, kleine en grote HR vragen, werving en selectie,.. Laat je noden gerust op mij los en ik ga er graag mee aan de slag.

 

Als individu omschrijf ik mij als een gedreven persoon die simpelweg gepassioneerd is door HR. Wanneer ik een abstracte vraag kan omvormen naar een impactvol product, geeft mij dit enorm veel voldoening. Ben je op zoek naar een HR consultant die zich met hart en nieren inzet voor jouw organisatie? Dan ben je bij Talent4People zeker aan het juiste adres.”

Talent4People_Lindsey Brié

“Ik zorg voor de administratieve rust”

Lindsey Brié

HR-Administratie

“Als administratieve duizendpoot ondersteun ik mijn collega’s van de verschillende afdelingen met het uitwerken en optimaliseren van documenten & procedures en zorg ik ervoor dat alle hr administratie accuraat en tijdig gebeurt. Met de nodige creativiteit, leergierigheid en een open mind ga ik aan de slag. Door de input en feedback van mijn collega’s komen we samen tot mooie resultaten en leer ik elke dag meer en meer bij over de boeiende wereld van HR. Ik voel me helemaal als een vis in het water in deze adviserende administratieve HR-rol.”

“Meten is weten”

Bert Vandermeer

Business Strategy

“Mijn passie voor cijfers en mijn financieel inzicht gebruik ik om ervoor te zorgen dat alles ook financieel op wieltjes loopt bij Talent4People. Ik ondersteun de collega’s bij hun groei, stimuleer hun nieuwe ideeën maar altijd met bewaking van het financiële plaatje. Meten is weten en hierdoor zorg ik dat Talent4People op een financieel gezonde manier groeit en blijft groeien.”