HR ACADEMY

Zin om je kennis over hr bij te schaven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In samenwerking met PXL organiseren we namelijk zeven hr-sessies rond verschillende thema’s. Schrijf je in voor één of meerdere sessies, en blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwe veranderingen op het gebied van hr.


Hr-sessies:

De sessies vinden plaats op de PXL Campus, telkens van 10 tot 12 uur.

Kostprijs: 25.00 euro per sessie, exclusief btw

Inschrijven kan via PXL, via pay@talent4people.be, of door het formulier onderaan deze pagina in te vullen.

Beschikbare hr-sessies:
 • Telewerk: do’s & dont’s (13 november 2020)
 • Subsidies en tewerkstellingsmaatregelen: laat je voordelen niet liggen! (18 december 2020)
 • Bonusplannen: wat is er mogelijk? (15 januari 2021)
 • Samen op weg naar meer werkgeluk (5 februari 2021)
 • Mobiliteit en verlonen (26 februari 2021)
 • Onboarding traject: welkom in je tweede thuis! (19 maart 2021)
 • Werknemers en hun vraag naar opleidingen: hoe pak je dit aan? (23 april 2021)

ONTDEK HIERONDER ALLE HR-SESSIES

Telewerk: do’s & dont’s

13 november 2020 (10-12 uur)

“Flexibiliteit”, HET doel waar elke organisatie én zijn werknemers naar hunkert in deze hedendaagse maatschappij én door Corona ook niet meer omheen kan. Thuiswerken is stilaan een 2de natuur geworden, al dan niet uit verplichting. Maar we beseffen ook dat het heel wat praktische uitdagingen met zich mee brengt, zowel voor werkgever als voor werknemer. Tijdens deze hr-sessie geven we jou mee wat de voor- en nadelen zijn van telewerk, hoe je praktisch gezien telewerk kan implementeren in je organisatie, wat de uitdagingen zijn om telewerk te implementeren, welke informatie je best kan opnemen in je telewerk policy en waarom wij van oordeel zijn dat je best een thuiswerk-charter opstelt.

Sudsidies en tewerkstellingsmaatregelen: laat je voordelen niet liggen!

18 december 2020 (10-12 uur)

Organisaties laten spijtig genoeg vaak wel wat centen liggen omdat ze niet goed weten op welke hr subsidies en/of tewerkstellingsmaatregelen ze recht hebben. Wij willen hier komaf mee maken en jullie weer het bos door de bomen laten zien. Tijdens deze hr-sessie krijg je een mooi overzicht van de meest relevante hr subsidies en tewerkstellingsmaatregelen. Laat je financiële voordelen niet langer liggen met behulp van deze sessie!

Bonusplannen: wat is er mogelijk?

15 januari 2021 (10-12 uur)

werknemers of een deel van je werknemers een bonus te geven, rekening houdend met de noden en behoeften hen? Ben je benieuwd wat er kan binnen het fiscale en arbeidsrechtelijke kader? Vraag je je af of een bonus een verworven recht kan worden? Op al deze vragen gaan we dieper in deze sessie zodat je nadien weer helemaal up-to-date bent en aan de slag kan met de implementatie van een bonusplan in jouw organisatie.

Samen op weg naar meer werkgeluk

5 februari 2021 (10-12 uur)

Corona heeft het werkgeluk voor sommige werknemers een zware knauw gegeven. Voor anderen, vooral thuiswerkers, is het werkgeluk dan weer gestegen. Uit het jongste “Geluksonderzoek” van verzekeraar NN en UGent blijkt dat het percentage mensen dat zijn werkgeluk een lage score geeft, gestegen is van 24% naar 28%. De mensen die dankzij thuiswerk aan de ratrace ontsnapt zijn, geven dan weer een hogere score aan hun werkgeluk. Hoe ga je als werkgever om met deze verdeling in je organisatie? Hoe kan je het werkgeluk van al je werknemers toch verhogen? In deze hr sessie geven we je een aantal praktische tips die je kan toepassen in de praktijk om samen op weg te gaan naar meer werkgeluk. Want happy employees = happy employers!

Mobiliteit & verlonen

26 februari 2021 (10-12 uur)

“Mobiliteit”, al enige tijd een hot topic zowel bij werkgevers als werknemers. Wil jij als werkgever duurzame mobliteit integreren in je verloningsbeleid? Vraag je je af welke elementen je kan integreren in een flexibel loonpakket en hoe je dit concreet moet aanpakken? Kan je zo’n flexibele duurzame verloningscomponent individueel toekennen of moet dit dan aan al je werknemers geven? Wat zijn mogelijke valkuilen waar je rekening mee moet houden? In onze hr-sessie geven we jou tips & tricks om een duurzaam verloningsbeleid uit te bouwen in je organisatie!

Onboarding traject: welkom in je tweede thuis!

19 maart 2021 (10-12 uur)

“Een warm welkom”, dat is waar een sterk onboarding traject om draait. De kern van je organisatie op een positieve manier overbrengen naar je nieuwe werknemer, hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je nieuwste lid van de familie een warm welkom krijgt? Binnen welke termijnen is een opvolgingsgesprek cruciaal? Hoe zorg je ervoor dat je werknemer, die je met zo veel moeite gevonden hebt, ook voor langere tijd bij jou wil blijven? Hoe pak je dit aan in het post-Corona tijdperk? Tijdens deze ontbijtsessie geven we jou een praktisch overzicht over het opstellen én uitvoeren van een onboarding traject.

Werknemers en hun vraag naar opleidingen: hoe pak je dit aan?

23 april 2021 (10-12 uur)

Opleidingen zitten in de lift. Het is dé actuele manier om ervoor te zorgen dat je werknemers up-to-date blijven en het geeft hen de kans om zich verder te ontwikkelen als professional. Het huidige post-corona tijdperk heeft hier nog een extra dimensie aangegeven. Want hoe pak je dit aan als een groot deel van je werknemers thuis zitten? Tijdens deze ontbijtsessie geven we jou tips over hoe je de behoeften van je werknemers in kaart kan brengen, deze behoeften effectief kan omzetten in doelen én uiteindelijk gerichte opleidingen. We geven je ook tips & tricks mee over het uitbouwen van een opleidingsbeleid dat werkt en over het financiële plaatje (subsidies van sectorfondsen, de KMO-portefeuille, etc.). Don’t miss it!

SCHRIJF JE HIERONDER IN

  Naam en voornaam*

  Naam van het bedrijf*

  Adres*

  BTW Nummer*

  Ik wil me inschrijven voor de volgende sessie(s):*

  Telewerk: do's & dont's (13/11/2020)Subsidies en tewerkstellingsmaatregelen: laat je voordelen niet liggen! (18/12/2020)Bonusplannen: wat is er mogelijk? (15/01/2021)Samen op weg naar meer werkgeluk (05/02/2021)Mobiliteit & verlonen (26/02/2021)Onboarding traject: welkom in je tweede thuis (19/03/2021)Werknemers en hun vraag naar opleidingen: hoe pak je dit aan? (23/04/2021)

  Telefoonnummer of GSM*

  E-mailadres*